Ponche andino
15179032_584445185097386_6360751333788367040_n
  • 1 pose tamarindopuré
  • 1 pose maracuya-puré
  • 1/2 pose tørket mango
  • 1/2 pose tørket pitaya
  • 3 kanelstenger
  • 1 ts stjerneanis
  • 1 ts revet ingefær
Kok opp 3 liter vann, tilsett én pose tamarind-puré og én pose maracuyá. Smak til med honning. La koke en halv time sammen med 3 kanelstenger, en teskje stjerneanis og litt oppkuttet ingefær. Sil vekk dette og ha i en halv pose tørket mango og en halv pose tørket pitaya (kutt begge deler opp i mindre biter før tilsetting). La trekke i 5 minutter. Server med oppkuttede nøtter og mandler.
Guanabana eggnog!
 15178183_587087024833202_8576418908388863696_n
  • 5 egg
  • 3 kopper fløte
  • 1/2 kopp guanabanapuré
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/2 ts muskat
Hva med en ny juletradisjon? Eggnog med guanabana!
Du trenger altså ikke frukten til høyre – kun en pose 100% ren fruktpulp fra Golden Colombia.
Kjør 5 egg i blender på lav hastighet i 1 min.
Kok opp 3 kopper fløte, 1/2 kopp sukker, 1/2 ts muskat og 1/2 kopp guanabana-pulp.
Tilsett den varme blandingen gradvis i blenderen mens den kjører. Kjør ytterligere 1/2 min til blandingen er luftig. Serveres varm.
Buen provecho!
 Ponche navideño
 15036633_583426371865934_5393458947901519289_n
  • 1 pose lulopuré
  • 1 pose feijoapuré
  • 1 pose tørkede inkabær
  • 5 kanelstenger
  • 15 nellikspiker
Ponche navideño – julepunch! – fra Latin-Amerika. Men nå trenger du ikke fruktene til venstre i bildet – de kommer som puré eller i tørket form i Golden Colombia Juicing Kit!
Kok opp 3 liter vann og tilsett én pose med lulo-puré og én med feijoa. Tilsett 5 kanelstenger og 15 nellikspiker. Kok på svak varme i 30 minutter. Ta ut kanel og nellik og tilsett en pose tørkete uchuvas (inkabær). La koke i 5 minutter til. Tilsett oppkuttede nøtter og mandler før servering. Buen provecho!
 Isvann med lime og lulo
 13769498_527019827506589_4731033210705198126_n
  • 2 lime
  • noen spieskjeer lulo-puré
  • isbiter
  • vann
Fyll opp en mugge med vann og isbiter. Tilsett skiver med lime og smak til med noen spiseskjeer lulopuré.
   Piña no colada!
 13726828_527019824173256_4076384336787240100_n Ingredienser:

  • 1 pose tørket ananas
  • 1 boks kokosmelk
  • 3 dl melk/fløte
  • isbiter (fyll opp blenderen)
  • smak til med sukker eller stevia
 Piña no colada! “Colada” betyr nemlig “silt”, og det er denne ikke – vi ønsker å ha med fiberet fra ananasen. Kjør tørket ananas fra Golden Colombia med litt kokosmelk i blenderen noen minutter. Fyll på med mer kokosmelk, fløte og isbiter. Smak eventuelt til med søtningsmiddel.
 Sjokoladepudding med inkabær og mynte
 13339494_512574068951165_3434275658529399059_n
  • sjokoladepudding
  • inkabær
  • mynte
Inkabær og sjokolade – en fantastisk kombinasjon!

Golden Colombia Juicing Kit kan altså brukes til mye mer enn juice og smoothies. Her er en sjokoladepudding iblandet en puré av tørkete inkabær (physalis) og mynteblader. Kjør begge deler i blenderen med litt vann noen minutter og rør det inn i puddingenfør den helles i glassene for å stivne. (se oppskrift på sjokoladepudding f.eks. her: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/puddinger-og-gele/hjemmelaget-sjokoladepudding)

 Guanabanasmoothie med kaffe
 13690586_527019860839919_4712055230191762332_n Ingredienser:

  • 1 pose guanabana puré
  • 3 dl yoghurt naturell el. melk
  • 3 dl vann
  • isbiter (fyll opp blenderen)
  • 1/2 kopp sterk, kald  kaffe (eller et noen teskjeer frysetørret)
  • 1/2 teskje kanel
  • smak til med sukker eller stevia
Smoothie med kaffe, guanabana og kanel!
Kald kaffe (eller frysetørret), yoghurt, noen spiseskjeer guanabanapuré og litt kanel kjøres i blenderen med isbiter.
Bruker du kanelstang så kjør den alene i blenderen først for å pulverisere den. Noen foretrekker ekstra sterk kaffe til smoothies siden den skal blandes ut, men det er ikke nødvendig å gjøre kaffen til en dominant smak. Disse colombianske smakene smelter for eksempel perfekt sammen!
Colombian snowball
colombian snowball Ingredienser:

  • 1,25 dl guanabana puré
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 3 dl vann
  • isbiter (fyll opp blenderen)
  • 1/2 dl kokosmelk eller noen dråper kokosessens
  • frø fra vaniljestang eller vaniljeessens
  • smak til med sukker eller stevia
Dette er en typisk after work-smoothie. Drikker
du denne om morgenen blir du nemlig sittende
utover formiddagen og drikke Colombian Snowballs
uten å komme deg på jobb.Fyll i alle ingrediensene og tilsett isbiter
underveis inntil drikken har fått en slush-aktig
konsistens!
Golden dawn
golden dawn  Ingredienser:

  • 30 gram tørkede goldenberries (inkabær)
  • 30 gram tørket pitaya
  • 30 gram tørket mango
  • melk eller naturell yoghurt
  • saft av en halv lime
  • smak til med sukker eller stevia
  • isbiter
 

Gyllen daggry heter altså denne helse- og smaksbomben
(må ikke forveksles med et herværende gresk politisk
parti) og den er en perfekt kick-start på en ellers
hustrig mandag morgen.

Kjør de tørkede fruktene i blenderen sammen med
ca 1 dl melk/yoghurt inntil de danner en grøtaktig
konsistens. Fyll på med væske og isbiter om
hverandre til du har den konsistensen du ønsker.

TamarIndie
tamarindie Ingredienser:

  • 1,25 dl tamarind puré
  • 1 ts revet ingefær eller ingefærpulver
  • 1 ts knust anis eller anispulver
  • juice av en halv lime
  • smak til med sukker eller stevia
  • vann
  • isbiter
 

Tamarind er en fantastisk smak i seg selv, og med ingefær
og anis blir det en smaksopplevelse av de sjeldne.  Tre
oppkvikkende smaker gjør dette til en ideell morgendrikk.

Kjør tamarindpureen sammen med ingefær, anis og lime i
noen minutter. Fyll opp med vann og kjør på nytt. Tilsett
hele isbiter i drikken eller kjør dem til en slush i
blenderen.

Uchulo
golden lulo Ingredienser:

  • 1,25 dl lulo-puré
  • 30 gram tørkede inkabær
  • 1 ts knust anis eller anispulver
 

Nå trenger man ikke dra til Colombia for å oppleve denne 
nydelige smaken. To erkecolombianske frukter går opp i en høyere
enhet i Uchulo: uchuva (goldenberries/inkabær) og lulo.

Sammen med lime og yoghurt er dette en usedvanlig frisk og velsmakende blanding.
Kjør de tørkede inkabærene sammen med lulo-pureen noen minutter
(eller kortere hvis duhar kraftig blender) inntil det danner en jevn, tykk puré
Tilsett lime, isbiter og yoghurt.