OBS: Dette produktet, som selges bl.a. i USA, er etter det vi har kunnet bringe på det rene foreløpig IKKE tillatt for salg i Norge. Her tillates kun solgt kjemisk ekstrahert stevia fra de store næringsmiddelgigantene, og ikke denne naturlige råsaften fra bøndene. Golden Colombia vil følge denne saken og prøve å bidra til regelendringer.  


Råsaft av stevia
stevia_400x400

Stevia er et søtningsstoff som utvinnes fra bladene fra steviaplanten (Stevia rebaudiana). Selve bladene er omlag 40 ganger søtere enn sukker, og søtningsstoffet som utvinnes fra dem er rundt 300 ganger søtere. Stevia-ekstraktet i Golden Colombia Juicing Kit er råsaft fra bladene og er omlag 60 ganger søtere enn sukker. 

Fordelene med stevia er som kjent at det er helt kalorifritt og det har ingen innvirkning på blodsukkeret – den glykemiske indeksen er null. Det er altså et perfekt alternativ for dem som ønsker å redusere karbohydratinntaket.


En annen fordel med stevia er at det heller ikke fører til søtsug slik som kunstige søtningsstoffer gjør. Det er også kjent for å ha en rekke andre dokumenterte positive helseeffekter.

Vi kan også nevne at til forskjell fra mange andre søtningsstoffer,så er den temperaturuavhengig. Den egner seg derfor svært godt til smoothies da den beholder samme søtsmaken ved temperaturer rundt null grader.

Stevia2Noen kan ha opplevd en uønsker ettersmak av stevia. Den har riktignok en søtsmak som setter inn senere enn sukker og som varer lenger. Dette er for de fleste en tilvenningssak. Men hvis en fremdeles ikke blir vant til smaken, er det et godt tips å maskere søtsmaken til stevia med en liten andel av for eksempel honning eller annet søtningsmiddel du måtte foretrekke.

Denne planten har vært brukt i matlagingen av Sør-Amerikas urfolk i minst 1500 år. Stevia-ekstrakten fra Golden Colombia er en råsaft laget på bladene, og den produseres av bøndene selv. Bladene legges i vann som varmes opp til ca 55 grader, væsken siles etterhvert av og blir stående og fordampe til den utgjør et konsentrat som er ca. 200 ganger søtere enn sukker.

Til forskjell fra det hvite, industriproduserte steviapulveret, beholder denne mørke råsaften alle bladenes næringsstoffer og er et enda sunnere alternativ. I tillegg til at en større del av verdiskapingen altså tilfaller småbøndene!

handlevogn